Първоначално публикувано от thecleaner
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Днес ремонтирах вариатора, смених ангренажа и ролките...
Collapse
X
-
ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
-
Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеПичага, не мисля, че като се заяждаш, помагаш на мен, става ти по-добре на теб и изобщо изглеждаш по-готин. Определено не мисля, че изглеждаш по-готин така. Кажи си мнението, обоснови се и т.н. Но мисля, че това е грозно! Това, че съм нов тук, не значи, е съм нов и "там"...Надали се къпеш в пари, надали всеки един тук се къпе в пари, за да се прави на много отворен и да казва колко са смешни другите! Повечето си стискаме гладните задници и се опитваме да оцеляваме. Мога да напиша в подписа си, че съм гнида или мармозетка...щом съм тук сред вас, значи Ви уважавам и Вашено мнение ме интересува, а не ми е нужно бабаитско заяждане! Благодаря на колегата ОЕМ за помощта, която ми оказва с мненията си! Скоро ще кача клип! То да го е страх човек да пуска мнение.....Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеДобре де, така да го разбирам, че хлопането на вариатора не е някакъв проблем....за пример. Колата съм я купил преди 5 000 км. Като от тези съм ходил 3 пъти до Бургас и обратно. Когато я купих-смених маслото (HPX). Маслото знам е много гъсто, но смятам, че по-добре така. Смазването е по-добре. Но това нява значение. Вариатора си тракаше, като я купих и като чух, че трябва да дам почти 500 лв. за ремонти около него си казах - БАТЕ КАРАЙ Я ТАЯ КОЧИНА, НЕ СИ Я КУПИЛ, ЗА ДА ВИСИШ ПО СЕРВИЗИТЕ!
И си я карам....До към 2500 об. колата е супер спъната, след 2 500 се отпушва и тръгва като побъркана! Съмнявах се първо да не би да не ми е зацепен добре ремъка, но се отказах от тази версия, защото когато караш с 200 км/ч - 10 мин. при незацепен добре ремък 100% ще се прецака нещо, а то...нищо...
Тааа след цялата тази приказка...казвам стигнах до заключението, че ми трака вариаторът, защото трака като дизел, а колата след 2 500 оборота върви като луда, харчи 13 в града, 6.5 при 100 км/ч и 8.1 в смесен цикъл при 30% градско. Така, че този вариатор не смятам да го пипам, защото ако го пипна то ще е само за ремонтен комплект, а в някой сервиз 100% ще ме изнудят да го сменя целия и ще си оставят ръцете, ако не го сменя, за да си кажат "а сега, балък, ше идваш пак"...та така!
Вие разбирате, а аз питам! С тракащ вариатор, работеща като дизел бензинова 2.0 тс, проблем ли е от техническа гледна точка да си я карам така?! И ако да-докога?! Иначе шума даже си ме кефи - старата ми кола беше нафтова и звука дори си ме радва. Ако не се грижиш за колата си както трябва тя бързо и сигурно ще те предаде. Относно сервизите какво да ти кажа, с такова отношение и нагласа, ако ти се наложи да им ползваш услугите не те чака нищо хубаво
Нямам намерение да водя безмислени диалози така че спирам да пиша в темата, пожелавам ти безавариионо.
Last edited by thecleaner; d.m.y г., 22:58.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеДа бях махнал пистовия и без него пак вие. Нали не толкова силно, но при подаване на газ казва "ВИИИУУУУ"и на ниски обороти не вие....прилича ми на нещо като лагер, но ми е по-евтино да гадая тук с вас, отколкото да ходя в някой сервиз за провелка, където ще ме върнат в първи клас!
Иначе за маслото ти (HPX) не е лошо, стига мотора ти да е достатъчно износен за него. Даже и да не е, през лятото проблем няма да имаш с него (даже напротив - ще работи много по-добре, отколкото с 40), но за зимата ако износването е по-малко от предвиденото за това масло ще имаш проблем заради вискозитета му (20W) - сухо мазане. Все пак ти най-добре си знаеш какво ти е дереджето на двигателя и какъв разход на масло имаш. Принципно за състояниeтo на моторите на повечето наши хУбавици, най-удачно се очертава 10W60.Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 23:10.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Благодаря Ви за съветите! Ще започна да чета книги за тази кола и да си я ремонтирам сам.
Искам да поздравя хора като ОЕМ, които си ремонтират сами автомобилите, споделят опита си тук и са винаги отворени да помогнат! Колеги модератори, насърчавайте такива полезни потребители, за да са винаги в помощ на нас балъците!ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
Comment
-
Не става само с четенеДаже бих казал, че нищо не става само с четене. Трябва опит. Много опит
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеС мнения от този род мислиш ли че някои ще тръгне да ти дава съвет или помага.
Това че си гладен, беден, незапознат, недоволен и т.н. не те оправдава по никакъв начин да експериментираш с количката, и да парадираш дори с това. Като ти гледам и възрастта си вадя извода че си нов във всяко едно житейско отношение но това не ме вълнува грам. Ако не се грижиш за колата си както трябва тя бързо и сигурно ще те предаде. Относно сервизите какво да ти кажа, с такова отношение и нагласа, ако ти се наложи да им ползваш услугите не те чака нищо хубаво
Нямам намерение да водя безмислени диалози така че спирам да пиша в темата, пожелавам ти безавариионо.
АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщениеАбе ти къде се бъркаш където не ти е работа изобщо?Колата си е на колегата и каквото си иска това ще прави със нея и това изобщо не ти влиза във работа,гледаи си във твоя двор какво става.Иначе относно темата смени си вариатора със нов това е наи добрия вариант макари да е скъпичък но е наи добрия,а за виенето само предположения и догатки може да е от много нещаВариатора си тракаше, като я купих и като чух, че трябва да дам почти 500 лв. за ремонти около него си казах - БАТЕ КАРАЙ Я ТАЯ КОЧИНА, НЕ СИ Я КУПИЛ, ЗА ДА ВИСИШ ПО СЕРВИЗИТЕ!Last edited by thecleaner; d.m.y г., 10:53.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеТи адвокат ли си му нещо, или служебен защитник? Колегата не иска да си сменя вариатора ако си прочел добреАлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщениеАми можи да съм, а ти кои си че да го съдиш как експлоатира автомобила си и какви експерименти прави със него?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Темата е старичка, но поздрвления за труда на колегата направил ремонта и споделил опита в снимки. За тези като мен, които ходят в сервиза за такива интервенции трябва добре да си направят сметката - наистина ремонтния комплект е 10 лв. , но труда по смяната е около 150 лв. (независимо смяната с нов или ремонт на стария). При мен с комплекта изкара около 10 000 км. Новия кара около 60 000 км. ,така че при мен излиза по евтино да го сменям с нов. Дали е по добре не знам. Всеки си преценява.ALFA 147 1,6 TS 120hp 2002г.
Comment
-
Здравейте, колеги! Аз съм с алфа 156 1.6 ts. Преди 60 000км си смених вариатора, сега при запалване на колата се чува тракане като при дизел, като натисна газта при 3500 об изчиства тракането. Тези дни смятам да сменя ролки и ремъци и се чудя дали трябва да сменя и вариатора и откъде да го купя, тъй като ми обявиха цена 520лв, а това според мен е доста.
Comment
-
Първоначално публикувано от fenalfa Покажи съобщениеЗдравейте, колеги! Аз съм с алфа 156 1.6 ts. Преди 60 000км си смених вариатора, сега при запалване на колата се чува тракане като при дизел, като натисна газта при 3500 об изчиства тракането. Тези дни смятам да сменя ролки и ремъци и се чудя дали трябва да сменя и вариатора и откъде да го купя, тъй като ми обявиха цена 520лв, а това според мен е доста.Last edited by pininfarina; d.m.y г., 08:38.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВ Тин Кар вариаторът е малко по-евтин отколкото в AXM.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
Comment